printer
Knap fire år efter at fabrikken blev oversvømmet med et tab på 709 mio. kr. til følge for skofabrikanten, har industriparken, fabrikken befinder sig i, ikke færdiggjort de planlagte diger, der skal holde vandmængderne ude.

Mens en række andre industriparker i Thailand har bygget omfattende sikringsanlæg, siden rekordoversvømmelser i 2011 lagde store dele af landet under vand, er ejeren af Saha Rattana Nakorn Industrial Estate i finansielle problemer. En jordvold rundt om industriparken blev efter store forsinkelser færdiggjort for et halvt år siden, men byggeriet af en planlagt betonmur ovenpå er endnu ikke påbegyndt. Efter flere års strid om regningen for byggeriet mellem industriparken og de thailandske myndigheder mangler pengene til at finansiere byggeriet fortsat.

Striden, som Ecco-fabrikken er blevet ufrivilligt fanget i, tog sin begyndelse allerede kort efter oversvømmelserne i 2011, da Thailand strammede op på kravene til diger efter at have tømt en række industriparker for vand. Selv om myndigheden Industrial Estate Authority of Thailand (IEAT) skulle dække to tredjedele af regningen for digerne, var ejeren – Saha Rattana Nakorn Co., der er under rekonstruktion med en milliardgæld – ude af stand til at låne sin del. IEAT satte en enhed fra den thailandske hær i gang med at bygge, men ejeren forsinkede byggeriet, da prisen steg. Parterne gjorde klar til retssager mod hinanden, indtil en industriminister greb ind.

Selv om jordvolden nu er færdig, bragte Ecco endnu en industriminister, Chakramon Phasukvanich, på banen i februar. Han beskrev efter et møde med virksomheden industriparken som »uansvarlig«, men det har foreløbigt ikke sat byggeriet af betonmuren i gang. Den manglende handling har fået flere virksomheder i industriparken til at forlade den eller true med at gøre det.

Læs nærmere om sagen på: Business.dk

Skrevetd.  12-05-2015 10:59 12/05-2015 10:59 3781  Fremvisninger 3781 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar
printer

Thailands konge, Bhumibol Adulyadej, er efter syv måneders indlæggelse på et hospital i Bangkok blevet udskrevet.

Verdens længst siddende monark blev i oktober 2014 indlagt på Siriraj Hospital for at få fjernet sin galdeblære, men er nu taget hjem til Klai Kangwon-paladset i kystbyen Hua Hin.

Den 87 år gamle konge viste sig for en sjælden gangs skyld offentligt i sidste uge, hvor han deltog i en ceremoni for at markere, at det var 50 år siden, han kom til magten.

Det blev vist på direkte tv, at kongen blev udskrevet fra hospitalet, og langs ruten stod kongens støtter med tårer i øjnene og råbte til monarken.

Læs nærmere på: Thailands konge udskrevet efter syv måneder på hospital (DR Nyheder)

Skrevetd.  10-05-2015 22:14 10/05-2015 22:14 2874  Fremvisninger 2874 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
For tredje gang på bare en uge blev der i går fundet en massegrav i Thailand. Ligene i gravene tilhører flygtninge fra Myanmar og Bangladesh, der ventede på at blive smuglet videre.

Da thailandsk politi torsdag fandt den første massegrav i junglen nær den malaysiske grænse, blev det hurtigt bekræftet, at graven var en del af en større menneskesmugler-lejr, hvor flygtninge blev opbevaret i bure, mens smuglerne ventede på betaling for at transportere dem videre.

Siden da har myndighederne fundet to massegrave til i området, og de forventer at finde flere endnu.

Der er i alt 35 individuelle grave med 26 lig af flygtninge fra Myanmar og Bangladesh. De makabre fund vidner om en aktiv menneskehandel i området, siger Pornpen Khongkachornkiet, direktør for rettighedsorganisaitonen Cross Cultural Foundation, der arbejder med Sydthailand.

- Det er overraskende, at der er disse massegrave, men derudover er det almen viden hernede, at der er lejre, og at menneskesmuglere opererer i området, siger Pornpen Khongkachornkiet.

Flygtningene bliver opsnappet og anbragt i hemmelige lejre af menneskesmuglere, der forlanger penge for at smugle dem videre fra Thailand og ind i Malaysia, forklarer hun.

De thailandske myndigheder har fundet tre overlevende flygtninge, der alle befinder sig på hospitalet. Ifølge det ene øjenvidne har der været op mod 800 mennesker i smugler-lejrene, der bestod af intermistiske sovepladser og bure lavet af bambus.
Smuglerne skifter ofte lejrplads for at undgå at blive opdaget, og derfor er gravene spredt flere steder i området.

Thailandsk politi har foreløbig arresteret fem mistænkte for forbrydelserne. Blandt de arresterede er der flere politifolk, og det er - ifølge Pornpen Khongkachornkiet - heller ikke nogen overraskelse.

Læs nærmere på:
- Massegrave afslører omfattende menneskehandel (DR Nyheder))
- Two skeletons found at camps in Phang Nga (BBC)
- Ny kritik af Thailand for slavelignende forhold i fiskeindustri (Thailand Portalen)

Skrevetd.  07-05-2015 09:03 07/05-2015 09:03 3972  Fremvisninger 3972 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar
printer
Fix&Foxy flytter en lille del af Thailand, sexturismens brændpunkt, til København: Et thailandsk hotelværelse og sexarbejderen Ping Pong, der genopfører sit liv i den nye forestilling Love Theater – med publikum som kunder. En ekstremt intim forestilling om et globalt fænomen, formidlet gennem berøringer, lugte, lyde og mødet med et andet menneske.

Spiller 2. – 23. maj 2015 på Pumpestationen (ved baneterrænet, København V).

Hvad sker der, når man mødes på en beer bar i Thailand?
I forestillingen kommer 10 tilskuere ind i et thailandsk hotelværelse sammen med Ping Pong. Her er de én af gangen, på skift, med til at genoplive møder, Ping Pong har haft med kunder. Ping Pong instruerer dem og leder dem enkeltvis igennem scenerne, mens de andre ser på. Hvad sker der, når man mødes på en beer bar i Thailand? Hvad tænkte hun første gang, hun gik med en foreigner? Hvordan føles det for hende at være med de forskellige kunder? Forestillingen henvender sig til alle sanser for at nærme sig forståelsen af, hvorfor folk hooker up i Thailand.

”Man skal selvfølgelig ikke knalde hende”
Jeppe Kristensen castede Ping Pong i Thailand og var hendes kunde i et par dage. Det var lidt af en opdagelse for ham at møde denne sexarbejder, der selv ser positivt på sit arbejde og sig selv som 'provider of love and care' – at hver møde med en kunde handler om at skabe et rum hvor kærlighed er muligt. Han beskriver:

”Jeg tog til Thailand med masser af indignation, men nu er jeg bare virkelig, virkelig nysgerrig. Hvad er det for et møde der sker på tværs af kulturer, sprog og økonomiske forskelle? Love Theater er en teaterforestilling, i helt trygge rammer, og man skal selvfølgelig ikke knalde Ping Pong. Vi leger bare. Men jeg tror, du skal helt ind i hendes intimsfære, og hun i din, for at du kan opleve sexturismens mærkelige kombination af udnyttelse, frigørelse og intimitet. Jeg er sikker på Ping Pong kommer til at tage røven på alle der har forudindtagede holdninger.”

Billetter kan findes på: teaterbilletter.dk

Skrevetd.  30-04-2015 13:28 30/04-2015 13:28 3515  Fremvisninger 3515 Fremvisninger  4 Kommentarer 4 Kommentarer
printer
Lørdag den 13. juni 2015 bliver der afholdt Thai Festival 2015 i Havneparken på Islands Brygge på Amager.
Arrangementet starter klokken 10:00 og fortsætter frem til klokken 18:00.

Der vil være masser af interessante aktiviteter for deltagerne at se og opleve. Man kan opleve det autentiske thailandske køkken og tropiske frugter. Der vil være indslag fra den thailandske kultur bl.a. traditionel thaidans, thai boxing og thaimusik.

Der vil være lodtrækning om returbilletter til Thailand.

Der er fri entré til arrangementet.

Skrevetd.  27-04-2015 15:26 27/04-2015 15:26 4447  Fremvisninger 4447 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar
printer
Den 1. maj 2015 vil der i København blive afholdt en støttefest til fordel for syncenter for blinde og svag-synede børn i Nakhorn Ratchasima, Thailand.

Der vil være underholdning med:
- Ming Roisiang
- The Imagine Band
- DJ Noom.

Kom og oplev thailandsk kultur. Der vil være lækre thai retter og drikkevarer og meget mere. Der vil være konkurrencer hver time, blandt andet med mulighed for at vinde flybilletter til KBH-BKK.

Entréen er på kr. 50,-

Støttefesten starter klokken 17:00 og varer til klokken 02:00.

Adressen er:
Hal C
Arsenalvej 6 stade
1436 København

Se flyer for nærmere information:
- Dansk version (PDF-format)
- Thailandsk version (PDF-format)

Skrevetd.  25-04-2015 00:40 25/04-2015 00:40 3431  Fremvisninger 3431 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Mandag den 11. maj 2015 kl. 14:00 – kl. 16:00 vil der på Café Kronborg være mulighed for at møde den danske ambassadør i Thailand, Mikael Hemniti Winther, og ambassadens borgerservicemedarbejder, Michael Madsen.

Ambassadøren vil fortælle om ambassadens opgaver i Thailand og vil give en kort orientering om lukningen af det danske konsulat i Pattaya. Michael Madsen vil stå til rådighed for spørgsmål om borgerservice generelt og vil kunne udstede nødpas. Endelig vil ambassadøren overrække tidligere honorære konsul Stig Vagt-Andersen Ridderkorset af første grad af Dannebrog.

Der vil blive serveret vin, øl og vand til arrangementet.

Kilde: Den danske ambassade, Bangkok, Thailand

Skrevetd.  24-04-2015 19:48 24/04-2015 19:48 3166  Fremvisninger 3166 Fremvisninger  2 Kommentarer 2 Kommentarer
printer
Den thailandske hovedstad Bangkok på en hverdag kan trafikmæssigt få Køge Bugt Motorvejen i myldretiden til at minde om en fredelig landevej i Thy søndag eftermiddag. Og Bangkok er ikke ene om trafikkaos i storformat i Thailand. Det gælder også flere andre storbyer.

Selv om de lidt mindre provinsbyer ikke er mærket af trafikken på helt samme måde, er der også her en infrastruktur, som i nogle tilfælde kunne være bedre. I andre tilfælde lader meget tilbage at ønske.

Men den militærregering, som i øjeblikket har magten i Thailand, har en plan. Det havde den tidligere regering i landet også. En kæmpemæssig plan til masser af milliarder af kroner til optimering af veje, jernbaner, broer og lufthavne.

Transportminister Prajin Juntong har en 10-års plan til at forbedre Thailands infrastruktur allerede fra 2016. Indtil videre regner han med et anlægsbudget på 145 milliarder kroner, fortæller Asbjørn Overgaard Christiansen. Asbjørn er leder af handelsafdelingen på Danmarks ambassade i Thailand med titel af ambassaderåd.

Læs nærmere på:
- Danske firmaer kan få del i thailandske vej-milliarder (Licitationen)

Skrevetd.  24-04-2015 19:32 24/04-2015 19:32 3767  Fremvisninger 3767 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Der er næsten daglige angreb i Thailands fire sydligste provinser, hvor separatistgrupper kæmper for en uafhængig stat. Men nu skal det stoppes, mener den thailandske regering, der derfor nu lancerer en to-årig handleplan for området.

I sidste uge sprængte fem bomber i den sydlige thailandske by Pattani. Bomberne var hævnangreb for en skudveksling i marts, hvor fire civile blev dræbt.

Det er hverdag i Sydthailand, hvor forskellige separatistgrupper med voldelige midler i årtier har kæmpet for at løsrive den sydligeste del af Thailand og etablere en selvstændig, muslimsk stat. Siden 2004 har 6300 mennesker mistet livet i en af Asiens mest blodige - og mest oversete - konflikter.

Men nu skal det stoppes, mener den thailandske regering. De lancerer nu en handleplan for 2015-2017, der har til formål at bringe fred til det uroplagede syd.

Den nye plan indeholder blandt andet en række fredsforhandlinger, hvor repræsentanter for de forskellige grupper er inviteret med til forhandlingsbordet.

Angrebene stopper, når der er forhandlet en løsning på plads mellem de to parter - men indtil da er separatisterne i krig med staten Thailand, forklarer Kasturi Mahkota som tidligere var præsident for Pattani United Liberation Organisation (PULO).

Thailænderne, uanset hvilket regering de har, er altid vores fjende, siger han. Angreb på soldater, politi og militært personale er ok, mener han.

Læs nærmere på:
- Thailands regering vil stoppe blodig konflikt i syd (DR Nyheder)
- Livsfarligt at gå i skole i Sydthailand - læreren er terrormål (DR Nyheder)
- Separatister hverver børnesoldater i Thailand (DR Nyheder)
- Child Soldiers International

Skrevetd.  07-04-2015 10:32 07/04-2015 10:32 3228  Fremvisninger 3228 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
En thailandsk militærdomstol har fundet den 58-årige forretningsmand Theinsutham Suthijittaseranee, skyldig i alle fem anklagepunkter for at have skrevet beskeder, der betragtedes som ærekrænkende overfor den thailandske kongefamilie imellem juli og november 2014. Dommen lyder på 25 års fængsel.

”Dommen mod Theinsutham Suthijittaseranee er en af de strengeste, vi har set I lang tid, og den sender et bekymrende signal om, at myndighederne strammer skruetvingen på enhver, der kritiserer styret”, siger Rupert Abbott, vicedirektør for Amnesty Internationals aktiviteter i Sydøstasien.

”Det er rystende at se, at man i det 21. århundrede kan fængsle folk i årtier for at kritisere monarkiet. At udtrykke sin mening på fredelig vis er ikke en forbrydelse. Theinsutham skal løslades øjeblikkeligt og majestætsfornærmelsesloven bør afskaffes eller tilrettes så den er i overensstemmelse med Thailands menneskerettighedsforpligtelser”.

Ingen advokatbistand
Militærdomstolen idømte først Theinsutham Suthijittaseranee 50 års fængsel, men halverede straffen i anerkendelse af hans tilståelse. Han kan ikke appellere dommen.

Forretningsmanden blev tilbageholdt uden sigtelse af militæret under undtagelsestilstanden der har været gældende siden militærkuppet den 22. maj 2014. Under hans tilbageholdelsen blev han afhørt, indtil han tilstod de påståede forhold. Han havde ikke adgang til at tale med hverken en advokat eller sin familie.

Den 22. december 2014 blev Theinsutham officielt sigtet for, i fem tilfælde, at have forbrudt sig imod artikel 122 i Thailands straffelov. Han blev efterfølgende bragt til Bankok Remand fængslet. Efterfølgende kautionsanmodninger er blevet afvist.

Kilde: Amnesty International

Skrevetd.  03-04-2015 11:27 03/04-2015 11:27 3456  Fremvisninger 3456 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Rejsevejledningen for Thailand er senest opdateret den 2. april 2015 med informationer vedr. den militære undtagelsestilstand. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Der er den 22. maj 2014 gennemført et militærkup, og hæren har overtaget kontrollen med regeringen, som benytter sig af en bestemmelse i forfatningen, der medfører, at det er muligt at tilbageholde personer uden sigtelse i op til syv dage samt at føre alle sager vedrørende national sikkerhed ved militære domstole. Der er begrænsninger i ytrings- og forsamlingsfrihed, og juntachefen har ret til uden forvarsel at udstede andre ordrer for at opretholde ro og orden.

Man bør medbringe billedlegitimation, når man bevæger sig rundt i landet og i byerne, idet man ved thailandsk lov skal kunne legitimere sig.

Befinder man sig i Thailand kan Turistpolitiet kontaktes på telefonnummer 1155.

Alle rejsende til Thailand opfordres til at registrere sig på Danskerlisten.

Der er en generel terrorrisiko i Thailand, og rejsende opfordres til at udvise forsigtighed, særligt hvor mange mennesker færdes og i nærheden af regerings- politi- og militærbygninger. Der kan i perioder forekomme skærpede sikkerhedsforanstaltninger på steder, hvor mange mennesker færdes, herunder lufthavne.

Udenrigsministeriet har gennem flere år frarådet alle ikke-nødvendige rejser til og igennem de sydlige provinser (Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani).

Rejser til tempelområderne Preah Vihear, Prasat Sadok Kok Thom, Ta Kwai og Ta Muen Thom på grænsen til Cambodja samt rejser på grænsen til Burma (Myanmar) bør gennemføres med forsigtighed, og rejsende opfordres til først at sætte sig ind i den lokale situation.

Læs den fulde opdateret rejsevejledning på: Udenrigsministeriet's hjemmeside

Skrevetd.  03-04-2015 09:38 03/04-2015 09:38 4394  Fremvisninger 4394 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Thailand er på vej ud af en farlig vej, lyder advarslen fra FN's kontor for menneskerettigheder, hvor man opfordrer til straks at genindføre et civilt styre.

Advarslen sker i kølvandet på juntastyrets beslutning om at ophæve nødretstilstanden med særlige love, der giver militæret vidtrækkende beføjelser.

FN's højkommissær for menneskerettigheder, Zeid Ra'ad Al Hussein, erklærer sig foruroliget over udviklingen i det asiatiske land. Han kalder juntaens tiltag for "endnu mere drakonisk" end nødretten, som i sig selv er en tilsidesættelse af gældende lov.

FN's højkommissær Zeid Ra'ad Al Hussein siger, at beslutningen "åbner en dør på vid gab for alvorlige brud på fundamentale menneskerettigheder" og reelt "ophæver ytringsfriheden". Den jordanske diplomat opfordrer juntaen til at overlade ledelsen af Thailand til et civilt, demokratisk styre.

Læs nærmere på:
- UN Human Rights Chief alarmed by Thai Government’s adoption of potentially unlimited and “draconian” powers (UN Human Rights)
- United Nations Human Rights (Facebook)
- FN-chef er rystet: Thailand åbner for vilde krænkelser (Information)

Skrevetd.  02-04-2015 11:56 02/04-2015 11:56 3594  Fremvisninger 3594 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar
printer
Thailands regerende militærjunta har onsdag annonceret på TV, at den ophæver den militære undtagelsestilstand, der blev indført i hele landet ved et kup for ti måneder siden. Det rapporterer Reuters.

Militæret vil dog fortsat have omfattende beføjelser, da militærjuntaen i stedet indfører en ny sikkerhedsforanstaltning, som gør, at militæret fortsat kan foretage anholdelser uden retskendelse og tilbageholde folk, uden det får konsekvenser.

»Vi har ophævet undtagelsestilstanden i hele landet,« lyder det fra juntaen i erklæring på thailandsk TV.

Thailands konge, Bhumibol Adulyadej, har godkendt ophævelse af undtagelsestilstanden, der blandt andet forbød alle politiske forsamlinger. Der er ingen grund til at have militær undtagelsestilstand længere. Kongen har tilladt, at den ophæves fra 1. april, lyder det i en royal erklæring, der ligeledes blev læst op på tv.

Den nye premierminister Prayuth Chan-ocha, der også er chef for juntaen, fortalte, at undtagelsestilstanden erstattes af Artikel 44, som giver ham magt over alle aspekter af regering, lov og orden.

Flere rettighedsgrupper, politikere og akademikere er bekymrede over den nye Artikel 44, som, de mener, giver Prayuth Chan-ocha ukontrollabel magt.

Læs nærmere på:
- Army grip tightens as Section 44 invoked (Bangkok Post)
- Martial Law Lifted in Thailand (Khaosod)
- Thailand martial law replacement criticised by US (BBC)
- Thailand ditches martial law, replaces it with sweeping new security order (CNN)
- What happens when a foreign journalist challenges the Thai PM over his dictatorship (ABC)
- Thailands junta ophæver undtagelsestilstand (JydskeVestkysten)

Skrevetd.  02-04-2015 11:15 02/04-2015 11:15 2975  Fremvisninger 2975 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Thailands premierminister, Prayuth Chan-ocha, har anmodet kong Bhumibol Adulyadej om tilladelse til at ophæve nødretstilstanden i landet, som har været i kraft i 10 måneder.

Regeringen vil afløse nødretstilstanden med særlige love, der giver militæret vidtrækkende beføjelser.

Prayuth siger, at nødretstilstanden vil blive afløst med "artikel 44 i den midlertidige forfatning." Vi venter nu på, at kongen skal godkende ophævelsen af nødretstilstanden, siger Prayuth.

Prayuth, der leder juntaen, siger, at artikel 44 omfatter seks afsnit, der blandt andet givet militæret lov til at tilbageholde folk i en uge uden at rejse anklager, ligesom soldater kan anholde hele grupper.

Kritikere af juntaen siger, at de nye love kan blive værre end nødretstilstanden, og at de vil give Prayuth uindskrænket magt, hvis han blot henviser til landets sikkerhed.

Thailands militær tog magten 22. maj sidste år, efter at der i måneder havde været voldsomme gadedemonstrationer i dele af Bangkok. Der blev indført undtagelsestilstand få dage før militærkuppet.

Læs nærmere på:
- Thailand vil ophæve nødret og give militæret mere magt (Jyllands-Posten)
- Ophæver nødret og giver militæret mere magt (DR Nyheder)
- Thailand PM 'to replace martial law' with new restrictions (BBC)
- Prayut promises to exercise absolute power 'constructively' (The Nation)
- Thailand's Military Government to Lift Martial Law (Khaosod)

Skrevetd.  31-03-2015 19:20 31/03-2015 19:20 2903  Fremvisninger 2903 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar
printer
De thailandske flyselskaber er i risiko for at blive sortlistet med hensyn til internationale flyvninger på grund af bekymring over Thailands sikkerhedsstandarder.

ICAO undersøgte Thailands luftfartsstandarder i januar med henblik på udstedelse af licenser, uddannelse, inspektion ved uheld og luftduelighed. De flyselskaber, der vil blive påvirket af et internationalt flyveforbud er Thai AirAsia X, NokScoot, Asia Atlantic Airline og det nationale flyselskab Thai Airways.

Japan har allerede blokeret for kommende flyvninger med thailandske flyselskaber, mens Sydkorea og Kina overvejer at gøre det samme.

Thailands premierminister Prayuth Chan-ocha siger, at han har bedt landets udenrigsminister om at tage kontakt med de japanske myndigheder.

Læs nærmere på:
- Thailands flyselskaber risikerer flyveforbud (take off)
- More countries join Japan, Korea in restricting Thai carriers (Bangkok Post)

Skrevetd.  30-03-2015 22:33 30/03-2015 22:33 3567  Fremvisninger 3567 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Den tidligere magtfulde og dominerende familie i thailandsk politik, Shinawatra, har fået nye problemer. I den seneste sag står tidligere premierminister Yingluck Shinawatra til op til 10 års fængsel for sin rolle i en sag med ristilskud. Samtidig er hun blevet udelukket for al politik i fem år.

Den 47-årige Yingluck Shinawatra blev i januar anklaget for forbrydelsen med tilbagevirkende kraft af en militærudpeget lovgiver, inden landets justitsminister indsendte en anklage mod den tidligere premierminister i februar for at have udført "pligtforsømmelse". Nu har den thailandske højesteret besluttet at tage sagen op.

Den første høring bliver afholdt den 19. maj.

Den konkrete sag drejer sig om en ordning, hvor regeringen angiveligt opkøbte afgrøder fra risbønder i landdistrikterne for det dobbelte af markedsprisen. Ordningen, der ifølge kritikere blev lavet for at tilgodese Shinawatra-familiens bagland, kostede regeringen milliarder af dollars.

Yingluck Shinawatra har afvist beskyldningen og forsvarer tilskuddet med, at det skulle støtte de fattige bønder i landområderne.

Militæret har ved et kup taget magten i Thailand til trods for at Shinawatra-familien har vundet alle valg i Thailand siden 2001.

Læs nærmere på:
- Tidligere premierminister i retten for "pligtforsømmelse" (Jyllands-Posten)
- Thai ex-PM Yingluck Shinawatra to stand trial for negligence (BBC)
- Ex Thai PM Yingluck Shinawatra to face trial over rice scheme scandal (CNN)
- Thai Court to Hear Criminal Case Against Former Premier Yingluck (Khaosod)

Skrevetd.  19-03-2015 18:48 19/03-2015 18:48 2817  Fremvisninger 2817 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Udenrigsministeriet har besluttet at nedlægge det danske konsulat i Pattaya. De konsulære opgaver vil fremover blive varetaget af ambassaden i Bangkok. Lukningen af konsulatet sker som led i en generel tilpasning af Danmarks konsulatstruktur i hele verden.

Ambassaden i Bangkok vil fremover modtage alle borgerservicehenvendelser. I den forbindelse kan det oplyses, at langt de fleste henvendelser (herunder legalisering af dokumenter) vil kunne løses skriftligt enten via e-mail eller almindeligt post, og der er således ofte ikke behov for at skulle henvende sig personligt til ambassaden. Der er naturligvis også mulighed for telefonisk henvendelse.

Siden indførelsen af biometrioplysninger ved pasudstedelse pr. 1 januar 2012, har det kun været muligt at ansøge om pas ved ambassaden i Bangkok.

Konsulatets sidste arbejdsdag er 10. marts 2015 og sidste indleverings dag for dokumenter til behandling på konsulatet i Pattaya er 6. marts 2015.

Konsulatet i Phuket vil fortsætte.

Kilde:
- Den danske Ambassade, Bangkok, Thailand
- Det danske Konsulatet i Pattaya

Skrevetd.  02-03-2015 17:16 02/03-2015 17:16 4176  Fremvisninger 4176 Fremvisninger  2 Kommentarer 2 Kommentarer
printer
Ofre for menneskehandel har ikke fået den hjælp fra Thailand, som landets regering ellers har lovet, siger flere menneskerettighedsorganisationer ifølge den britiske avis The Guardian.

Thailand har heller ikke slået ned på den industri af mellemmænd, der står bag omfattende trafficking og misbrug af arbejdskraft i den thailandske fiskeindustri, som omsætter for mange milliarder dollars årligt. Det fastslår organisationen Environmental Justice Foundation (EJF) i rapporten ”Broken Promises”.

Ofre for menneskehandel bliver stadig udsat for mishandling og angreb på statslige herberger i Thailand.

De statslige inspektører, der skal undersøge, om trafficking-ofre arbejder i fiskeindustrien, undlader igen og igen at få øje på problemerne, påpeger EFJ.

Gruppen kritiserer endvidere, at den thailandske regering ikke håndhæver de love og regler, som allerede eksisterer, og som har til formål at beskytte arbejderne i fiskeindustrien.

Det betyder blandt andet, at der heller ikke er taget et opgør med den omfattende korruption i industrien, ligesom de statslige embedsmænd, der er involveret i trafficking, ikke bliver straffet, lyder det fra EFJ.

Forholdene for arbejdere i Thailand er så ringe, at landet nu rangerer side om side med lande som Iran, Nordkorea og Saudi-Arabien på listen over hvilke lande, der har de værste forhold for arbejdere.

Læs nærmere på:
- Ny kritik af Thailand for slavelignende forhold i fiskeindustri (U-landsnyt.dk)
- Thailand failing to tackle fishing industry slavery, says rights group (The Guardian)
- Environmental Justice Foundation (EJF)

Skrevetd.  20-02-2015 18:00 20/02-2015 18:00 4593  Fremvisninger 4593 Fremvisninger  3 Kommentarer 3 Kommentarer
printer

En af Thailands rigeste mænd Dhanin Chearavanont har tilbudt nødlidende britiske Tesco et opkøb af selskabets thailandske afdeling, Tesco Lotus, i en stor milliard-aftale.

Det forlyder, at Tesco afslog tilbuddet i december, men nu overvejer et nyt bud. Tesco har som tidligere berettet problemer med at komme sig efter en regnskabsskandale og faldende britisk salg.

Den thailandske afdeling, Tesco Lotus, er blandt selskabets mere succesfulde oversøiske aktiver med mere end 1.700 butikker, og de er vurderet til en værdi på 10 mia. dollar, svarende til cirka 66 mia. kroner.

Chearavanont er ikke i direkte forhandlinger med Tesco om et muligt salg, men har efter sigende været i dialog med flere banker om eventuel finansiering og rådgivning. Den velhavende thailænder ejer allerede detailgruppen Siam Markro og ville med Tesco Lotus betydeligt kunne øge sin markedskontrol.

Om Tesco går videre med denne mulighed er usikkert, med dog vides det ifølge The Telegraph, at selskabet aktivt er i gang med at sælge dele af dets marketingfirma Dunnhumby, der står bag firmaets populære loyalitetskort.

Læs nærmere på:
- FødevareWatch
- The Telegraph

Skrevetd.  10-02-2015 18:55 10/02-2015 18:55 4013  Fremvisninger 4013 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Parlamentet blev opløst, fundamentale rettigheder suspenderet, forfatningen blev annulleret. Der blev oprettet en myndighed - Rådet for National Ro og Orden - som samfundets øverste organ.

Med et slag blev systemet drastisk forandret i Thailand, da landets hær overtog magten ved et kup i maj 2014. I dag - syv måneder senere - er landet stadig i undtagelsestilstand.

Det er ikke populært hos Thailands vestlige samarbejdspartnere. Både USA og Australien har deres militære samarbejde med Thailand, og EUs fælles holdning - som Danmark deler - er, at Thailand skal vende tilbage til demokrati hurtigst muligt.

Det er der ikke udsigt til. Men militærstyret behøver heller ikke bekymre sig om Vestens opfordringer til demokrati, lyder det fra ekspert i thailandsk politik, lektor ved Kyoto Universitet, Dr. Pavin Chachavalpongpun. De har en stærk støtte - i Kina.

Thailands forhold til Kina bliver stærkere og stærkere. De vestlige regeringer bryder sig ikke om en militær-regering, men Kina er ligeglad. For dem handler det om tre ting: Handel, handel og handel, siger han. Derfor vender Thailand sig mod Kina, istedet for at reparere forholdet til Vesten, mener han.

Thailands leder, General Prayuth Chan-o-cha har flittigt besøgt Kina de sidste syv måneder, og i fredags underskrev de to lande en aftale om øget militært samarbejde.

Kina er ikke det eneste land, Thailands generaler har bejlet til: Tidligere på måneden takkede Thailands vicepremierminister Nordkoreas regering for at "have forståelse for landets politiske situation", og Nordkorea kvitterede med at invitere Thailand til at åbne en ambassade i Pyongyang.

Også Thailands østlige nabo, Cambodja, har haft hyppigt besøg af den thailandske regeringsleder med løfter om øget politisk samarbejde. De to lande har ellers haft et ganske køligt forhold på grund af en række grænsestridigheder.

Og endelig har General Prayuth Chan-o-cha været på adskillige, officielle besøg i Myanmar, tidligere Burma, i sin korte regeringstid. Generalen har flere gange rost Myanmars regering.

Men han har heller ikke andet valg, mener Chachavalpongpun:

- De er nødt til at søge international anerkendelse af deres regering, og den kan de ikke få af de vestlige lande. De vestlige lande bifalder ikke en militær-regering. Så de har ikke andre valg end at søge styrkede relationer med de såkaldte "lav-tillidslande", som Myanmar og Cambodja, forklarer han.

- Men husk, at disse lande jo har overlevet uden Vestens støtte i alle årene, med støtte fra Kina, og som en del af denne region. Det kan Thailand også, siger han.

Læs nærmere på: Thailand har fået nye venner - takker Nordkorea (DR Nyheder)

Skrevetd.  09-02-2015 16:56 09/02-2015 16:56 3250  Fremvisninger 3250 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
I 2014 blev censuren i Thailand strammet drastisk af en ny militær-ledet regering. En af dem, der nu forlader landet på grund af frygt for egen sikkerhed, er korrespondent-veteranen Nick Nostitz.

Flere af landets mangeårige journalister har følt sig direkte chikaneret af Thailands nye styre. En af dem er den tyske journalist, Nick Nostitz. Han har dækket thailandsk gadepolitik i 22 år, og hans kontakter rækker langt ind i politiet, efterretningstjenesterne, militæret og politikerne.

Nu rejser han hjem - han frygter i dag for sin og sin families sikkerhed i landet, siger han. Der har været tidspunkter, hvor jeg ikke kunne forlade mit hus, fordi der var risiko for, at jeg ville blive slået ihjel, fortæller han.

Det hele starter, da de politiske uroligheder, der ledte op til kuppet i maj, begynder.Det er i november 2013. En af de politiske fraktioner i landet holder demonstration, og fra scenen genkender taleren Nostitz. Han udpeger mig som en modstander og skriger fra scenen, at jeg skal smides ud. Derefter bliver jeg omgående overfaldet af vagter, fortæller Nostitz.

En knytnæve slår journalisten bevidstløs, og han husker i glimt, at politifolk hiver ham ud af menneskemængden. Han vågner op på hospitalet. Jeg var så utrolig vred. Min kone så det ske, fordi demonstrationen var tv-transmitteret, fortæller han.

Men selvom overfaldet dermed var rigeligt dokumenteret, var det allievel en anden historie, der blev fortalt efterfølgende. Demonstranterne lancerede en hadekampagne mod mig - fra scenerne, på tv-stationerne og på internettet. Der cirkulerede et billede af mig med en målskive på ansigtet.

I dag er de vrede demonstrationer forstummet i Thailand. Men truslerne mod Nostitz er ikke ophørt. Jeg skal være forsigtig i store mængder, og jeg kan ikke rejse til det sydlige Thailand, fordi det er militærets højborg. Jeg kan ikke arbejde i sikkerhed her, siger han. Derfor forlader han nu det Thailand, han nøjsomt har dokumenteret siden 1993.

Andre er blevet presset ud af landet med beskyldninger om æreskrænkelse og lignende. Det er svære tider for journalister i Thailand, siger Jonathan Head.

Flere regeringer, herunder Danmark, opfordrer Thailand til at ophæve den militære undtagelsestilstand, og slække på den hårde censur. Det thailandske militærstyre har dog understreget, at der fortsat er behov for en stram kontrol.

Læs nærmere på: Udenlandske journalister bliver chikaneret i Thailand (DR Nyheder)

Skrevetd.  09-02-2015 16:42 09/02-2015 16:42 2829  Fremvisninger 2829 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Thailand er et af danskernes yndlingsrejsemål - godt 140.000 danskere rejste i 2014 ned til varmen og de flotte strande. Men bag facaden har kongeriget problemer med menneskerettighederne, som er i "frit fald" advarede organisationen Human Rights Watch for bare fjorten dage siden.

Nu melder en anden international organisation sig på banen: Freedom House, der årligt laver et index over graden af frihed i over 90 lande, udgav i sidste uge deres rapport. Her er Thailand rutchet fra kategorien "delvist frit" til "ikke frit".

I maj 2014 kuppede Thailands nuværende militærstyre sig til magten i landet. De nedlagde forsamlingsforbud, indskrænkede ytringsfriheden og indførte omfattende censur. Syv måneder senere, er thailænderne stadig uden disse fundamentale rettigheder, og derfor betegner organisationen Thailand anno 2015 som "ikke frit".

Rapporten lægger særligt vægt på den drastiske stigning i antallet af sager om majestætsfornærmelse under militærregeringen.

Der er dog ingen udsigt til en opblødning af den hårde linje - tværtimod. I sin ugentlige tale til nationen i fredags, opfordrede Thailands leder, General Prayuth Chan-o-cha, borgerne til at holde ekstra øje med, om majestætsfornærmelsesloven bliver brudt, særligt på de sociale medier:

- Alle må hjælpe med at holde øje med, at andre ikke distribuerer upassende indhold. Hvis sagen er åbenlys, så bliver det ikke tolereret og synderen vil blive retsforfulgt, sagde generalen.

Læs nærmere på:
- Menneskerettigheder i frit fald i Thailand (DR Nyheder)
- Rapporten fra Freedom House
- Rapporten fra Human Rights Watch

Skrevetd.  09-02-2015 16:22 09/02-2015 16:22 2767  Fremvisninger 2767 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Han har røde kinder, og et stort smil, den lille tegneseriefigur af Thailands leder, General Prayuth Chan-o-Cha, som thailændere kan pynte deres billeder med, hvis de downloader applikationen "Army Sticker" til deres telefon.

App'en er gratis - det er en lille del af kampagnen "Bring lykken tilbage til folket", som det thailandske militær lancerede kort efter de kuppede sig til magten i landet i maj 2014. Som et andet led i kampagnen delte militæret også gratis biografbilletter ud, gav gaver og arrangerede store shows.

Nu lancerer det gavmilde thailandske militær endnu et stort tiltag: "Opdag thaiheden 2015" hedder en ny kampagne, der skal lære både omverdenen og thailænderne selv, hvad "thaihed" er.

Thaihed er alt, hvad vi har lært fra vores forfædre op til i dag. Thailand har en kultur, der er forskellig fra andre lande i Asien, forklarer Thawatchai Arunyik, guvernør for Thailands Turistministerium, der står bag kampagnen.

En del af kampagnen handler om at sætte fokus på et sæt moralske værdier, som General Prayuth Chan-O-Cha har introduceret. Der er 12 værdier, som regeringen opfordrer thailænderne til at følge. Det kan kampagnerne hjælpe med, mener guvernøren: På grund af den moderne teknologi går det alt for stærkt. Nogle mennesker glemmer at opføre sig ordentligt. Jeg vil gerne have, at thailænderne kommer tilbage til den rette vej, siger Thawatchai Arunyik.

Det er imidlertid klassisk propaganda, lyder det fra thailandske Dr. Pavin Chachavalpongpun, der er lektor ved Kyoto Universitet i Japan. Fundamentet for deres legitimitet er skrøbeligt - de kom til magten ved et kup. Så nu er de nødt til at finde på nye tricks hele tiden. Dette her er en metode til at gøre landbefolkningen tilfredse, ved at give gaver og gratis ting, siger han.

For få uger siden udgav organisationen Human Rights Watch deres årlige rapport "World Report" over den menneskeretslige situation i mere end 90 lande.

Ifølge Asien-direktør Brad Adams har menneskerettighederne i Thailand været i "frit fald", siden militæret overtog magten i maj 2014. Han nævner særligt censur af pressen, indskrænkning af ytringsfriheden og en stigning i arrestationer med politisk motiv som problematiske i Thailand.

Læs nærmere på: Propaganda-kampagner overdøver brud på menneskerettighederne (DR Nyheder)

Skrevetd.  09-02-2015 16:07 09/02-2015 16:07 2661  Fremvisninger 2661 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer
printer
Ideen om at bygge en stor kanal til skibsfarten i det sydlige Thailand stammer helt tilbage fra 1600-tallet, men den seneste plan er dog kun cirka 10 år gammel, og det er den plan, som nu igen er dukket op i lokale thailandske medier.

Det konkrete projekt involverer kinesiske samarbejdspartnere, og et universitet i Beijing har arbejdet på projektet, som forventes at blive præsenteret på et seminar om Kinas maritime silkevejsinitiativ den 21. februar.

Kanalen vil komme til at forbinde det Sydkinesiske Hav og Andaman-havet og kan være med til at reducere den trængsel, der forventes i Malaccastrædet i løbet af de næste 10 år. Kanalen vil være den korteste vej for skibsfarten mellem Stillehavet og Det Indiske Ocean. Der er tale om et projekt til 20 milliarder dollar, og der vil, hvis det bliver en realitet, blive bygget en 26 meter dyb kanal, der vil få en længde på mindre end 100 kilometer, hvilket vil skære 48 timer af rejsetiden til søs gennem Malaccastrædet.

Kanalbyggeriet ventes at give ny vækst til den thailandske økonomi og vil være med til at udvikle landets skibsbygningsindustri. På den anden side har tidligere regeringer i Thailand været tøvende over for at opdele landet på den måde, og den nuværende plan møder efter sigende også modstand i Thailand på grund af miljømæssige hensyn blandt andet.

Kina præsenterede i 2013 det maritime silkevejskoncept, som går ud på at etablere det som kineserne betragter som den nye silkevej, en vej og vandvej mellem Kina og Europa. Kineserne betragter den thailandske kanal som en del af denne nye silkevej.

Læs nærmere på:
- Historisk Thai-kanal dukker op igen (Maritime Danmark)
- Big ideas like Kra Canal take guts to follow through on (Bangkok Post)
- The Kra Canal Project: New Gateway to Maritime Silk Road
- Thai kanal projektet
- Kra Canal Project

Skrevetd.  08-02-2015 13:41 08/02-2015 13:41 4046  Fremvisninger 4046 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar
printer
Det thailandske flyselskab Thai Airways lider hårdt under konkurrencen fra de stadigt flere asiatiske lavprisselskaber og fra de fremadstormende flyselskaber fra ørkenemiraterne omkring Den Persiske Golf.

Selskabet fik et underskud på 1,8 mia. danske kroner i de første ni måneder af 2014 og styrer derfor direkte mod et lige så slemt eller værre resultat som i 2013. Her lød underskuddet på 2,4 mia. kroner.

Derfor lægger den thailandske regering op til, at Thai Airways skal igennem en kraftig nedskæringsrunde, som mandag i denne uge blev debatteret i regeringen.

Planen er at afskedige 5.000 af selskabets 25.000 medarbejdere. Samtidig hænger flere af selskabets oversøiske ruter i en tynd tråd. Thai Airways flyver året rundt mellem Bangkok og København samt i vinterperioden mellem Phuket og København.

Læs nærmere på: Check-In.dk

Skrevetd.  29-01-2015 11:12 29/01-2015 11:12 3602  Fremvisninger 3602 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar
printer
Vintertrætte danskere, der har planer om at rejse efter sol til enten USA eller Thailand denne vinter, skal have den store pengepung frem. For en dansker er det nemlig på ganske kort tid blevet meget dyrere at købe både amerikanske dollar og thailandske baht.

Både dollaren og bahten er blevet styrket voldsomt over for euroen og dermed også den danske krone, der lægger sig op ad eurokursen. Ændringerne skyldes blandt andet, at der er god økonomisk vækst i USA for tiden, mens det modsatte er tilfældet i Europa.

Det har betydet, at den thailandske baht steget med omkring 18 pct. i forhold til kronen siden i sommer. Dengang fik man 6 baht for en krone. Nu får man kun 4,95 baht.

Læs nærmere på:
- Ferien til Thailand og USA stiger voldsomt i pris (Business.dk)
- Aktuel kurs og historisk oversigt med kursen mellem DKK og THB
- Smertegrænsen? (tråd på Thailand Portalen)

Skrevetd.  23-01-2015 19:39 23/01-2015 19:39 4842  Fremvisninger 4842 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer