Dekorationer
Besøgende overraskes ofte i Thailand af de smukke dekorationer, der laves af simple tomater, chili og forårsløg. Disse og andre råvarer snittes til de eleganteste blomster og blade. Man kan nemt lave enkle dekorationer selv, så thai-retterne får et mere autentisk præg.

Chiliblomster
Der skal bruges en velformet, rød chili med stilk. Skær toppen af chilien med en lille kniv eller en saks. Derefter skæres fra toppen og ned med stilken, men ikke helt igennem! På tilsvarende måde skæres hele vejen rundt. Snittene skal ikke være dybere, end at kernerne i chilien stadig er urørte. Læg chiliblomsten i en skål med isvand og lad den ligge, til »kronbladene« åbner sig som en blomst.

Forårsløgduske
Tag et forårsløg og skær noget af det grønne af, så der kun er et stykke på ca. 7½ cm tilbage. Tag fat om den hvide ende og skær så med en kniv eller saks fra den grønne ende og halvvejs ned i løget. Fortsæt med at lave disse strimler hele vejen rundt. Læg dusken i en skål med isvand, til strimlerne begynder at vende bagover. Løgduskene skal ikke ligge for længe i vandet, for så folder de sig ind på plads igen.

Tomatrose
Der skal bruges en pæn, fast, halvstor tomat. Skræl omhyggeligt skindet af tomaten ved at skære rundt med en meget skarp kniv fra top mod bund. Tomatskindet skal skæres så tyndt som muligt og være i ét stykke. Strimlen skal være ca. 1 cm bred. Rul forsigtigt strimlen sammen om sig selv i en rosefacon. I den næstsidste bue lægges et lille snit, så strimmelenden kan sættes fast her, så rosen ikke ruller op igen.

Gulerødder
Gulerødder er særdeles velegnet til udskæring af diverse figurer, prøv selv frem.

<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>