Tilberedningsmetoder
Lynstegning
Ved lynstegning varmes olien meget kraftigt op i en wok. Ingredienserne tilsættes og vendes hele tiden med en langskaftet træ- eller metalspatel. Varmen er kraftigst i bunden af panden, og alle sider på ingredienserne lukkes lynhurtigt, når de hele tiden vendes, så saft om smag bevares i råvaren. Lynstegt mad er bedst, når den serveres omgående.

Dampkogning
Kan også gøres i en wok. Der lægges en særlig rist i wokken, og der fyldes vand i bunden til 2½ cm under risten. Bring vandet i kog og stil bambuskurven på risten, læg låg på. Under dampningen bør det checkes, om der er tilstrækkeligt vand.
Man kan også sætte dampkogeren oven på en gryde med kogende vand. Har man ikke en dampkoger, kan man sætte en ildfast tallerken på risten i wokken.

Friturestegning
Man kan naturligvis bruge en friturekoger eller en gryde med trådkurv. Alternativt kan man bruge en flad, rund stålsi i wokken til at tage de friterede ingredienser op med.

<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>