Mungbønne-dessert


Mungbønne-dessert (6 pers.)

En anden såkaldt »tør« dessert. Der skal bruges mungbønner, der minder om store butter beans (en slags limabønne).

225 g flækkede mungbønner
100 g tørret kokos
1 æggeblomme
125 g sukker
1¾ dl vand

  1. Kom mungbønnerne i en gryde og dæk med et lag vand på 4 cm. Kog op og kog videre i 30-35 minutter ved middel varme, til bønnerne er fuldstændigt møre.
  2. Dryp bønnerne omhyggeligt af, kom dem i en skål og mos dem fint. Tilsæt kokos og æggeblomme og bland det hele til en fast dej. Fordel dejen i valnøddestore kugler og form dem i æggefacon.
  3. Kom sukker og vand i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til sukkeret er opløst. Skru ned for blusset.
  4. Sænk omhyggeligt 1-2 boller ad gangen ned i sukkerlagen og kog dem forsigtigt i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske og læg dem på et serveringsfad. Når alle mungbønne-boller er kogt, øses lidt sukkerlage ud over dem på serveringsfadet. Dessert skal være kold inden servering.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>