Kokos-is


Kokos-is (6 pers.)

Det er en usædvanlig is, der er meget lækker sammen med frisk frugtsalat.

5 dl kokosmælk
125 g sukker
¼ tsk salt
1 tsk gelatinepulver
2½ dl piskefløde
1 letpisket æggehvide

  1. Kom kokosmælk, sukker og salt i en gryde. Drys gelatinepulveret ud over mælken og rør. Kog langsomt op under omrøring, til sukker og gelatinepulver er opløst. Når cremen begynder at koge, tages den øjeblikkeligt af blusset og stilles til afkøling.
  2. Rør piskefløde og den letpiskede æggehvide i cremen. Hæld cremen i en kageform og frys den. Når cremen er næsten stivfrossen, kommes den i store klumper i foodprocessoren, hvor den køres til en lind masse (en røremaskine eller elpisker kan også bruges). Kom iscremen over i en plastikboks og frys den igen, til den skal serveres.

NB. Har man en ismaskine, er det naturligvis endnu nemmere at lave en fin, ensartet is!


<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>