Klisterris med bananer


Klisterris med bananer (4 pers.)

En hvilken som helst slags frugt i skiver kan bruges i stedet for bananer - fx æbler, ananas, pærer eller mango.

400 g afdryppede, kortkornede ris skyllet i koldt vand og udblødt natten over
2½ dl kaffefløde
50 g sukker

Karamelliserede bananer:
50 g smør
4 bananer uden skræl og i skiver på langs
50 g brun farin
3 spsk limesaft

  1. Gør en dampkurv i bambus klar med et musselin- eller osteklæde i, tilsæt risene (en dampkoger i metal eller en si kan også bruge). Stil dampkurven oven på en gryde med småkogende vand, læg låg på og lad koge i 40-45 minutter, til risene er møre. Løft risene op med en gaffel og kom dem over i gryde.
  2. Rør fløde og sukker i risene og kog ved meget lav varme under jævnlig omrøring i 15-20 minutter, til væsken er absorberet. Tag gryden af blusset, stil den til side, men hold den varm.
  3. Karamelliserede bananer: Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt bananer og sauter dem gyldne, mens de hyppigt vendes, i 3-4 minutter. Tilsæt brun farin og steg videre, til farinen er smeltet, og der dannes en sirupsagtig konsistens. Dryp limesaft over bananerne og server dem øjeblikkeligt sammen med risene.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>