Gyldne tråde


Gyldne tråde (4 pers.)

I Thailand kaldes denne dessert for en »tør« dessert. De små spiraler, der er lavet af æg, koges i sukkerlage og er bestemt besværet værd.

500 g sukker
2½ dl vand
6 æggeblommer

  1. Kom sukker og vand i en gryde og rør over lavt blus, til sukkeret er opløst. Kog op og kog videre, til sukkerlagen bliver klar og konsistensen tykkere.
  2. Vrid æggeblommerne gennem et musselinklæde ned i en skål.
    Kom lidt af æggemassen i en sprøjtepose med en meget tynd tylle eller i et kræmmerhus af pergament.
  3. Varm sukkerlagen op og lad sen simre. Sprøjt omhyggeligt små ægge-spiraler à 4-5 cm i diameter med et lille hul i midten ned i sukkerlagen. Kog spiralerne i ca. 2 minutter, til de sætter sig. Tag dem op med en pind ved at stikke den ned i hullet i midten. Læg spiralerne på en tallerken. Fortsæt med resten af dejen på samme måde.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>