Thai salat med hakket oksekød


Thai salat med hakket oksekød (4 pers.)

Det hvide marvstykke på citrongræs giver god citronsmag i mange orientalske retter. Brug kun de første 10 cm af hver stilk og smid resten væk. Kan man ikke få fat i frisk citrongræs, kan man i stedet anvende tørret citrongræs.

250 g hakket, magert oksekød
½ dl vand
100 g afkølede, kogte, langkornede ris
6 snittede forårsløg
1 agurk i skiver
1 løg i skiver
1 gulerod i tynde mønter
3 spsk friske mynteblade
2 spsk hakket, frisk koriander
1 spsk finthakket, frisk citrongræs eller 1 tsk tørret citrongræs udblødt i varmt vand
1 spsk citronsaft
2 spsk fiskesauce
2 tsk eddike
1 tsk hakket, rød chili
Stegte nudler som tilbehør

  1. Sauter kød og vand i en stor gryde ved middel varme under omrøring i 3-4 minutter, til kødet er brunet og gennemstegt. Tag gryden af blusset og stil til afkøling.
  2. Dryp det afkølede kød af og kom det i en stor skål sammen med ris, forårsløg, agurk, løg, gulerod, mynte, koriander, citrongræs, fiskesauce, eddike og chili og bland alle ingredienser godt.
  3. Server salaten på et leje af stegte nudler.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>