Salat med citron og blæksprutter


Salat med citron og blæksprutter (4 pers.)

Det er en meget lækker salat, der serveres på et leje af hovedsalatblade eller en anden salattype.

500 g rensede blækspruttekroppe
1 fintsnittet, udkernet, rød chili

Chili-citron-dressing:
1¼ dl citronsaft
2 tsk sukker
1 spsk fiskesauce
2 fintsnittede stængler citrongræs
4 snittede forårsløg
2 spsk hakket, frisk mynte

  1. Skær blækspruttekroppene i tynde ringe og kog dem møre i en gryde med kogende vand i 1-2 minutter. Blæksprutterne må ikke koge for længe, for så bliver de seje. Dryp af og læg dem i en skål.
  2. Chili-citron-dressing: Kom alle ingredienser i en melryster og ryst dem sammen.
  3. Hæld dressingen over blæksprutteringene og stil dem på køl, til de er helt kolde. Drys med chili inden servering.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>