Salat med broccoli og bønnespirer


Salat med broccoli og bønnespirer (6 pers.)

Sprøde broccolibuketter, bønnespirer og ristede sesamfrø med dressing af ingefær, chili og citron.

500 g broccoli
125 g bønnespirer
1 spsk ristede sesamfrø

Ingefærdressing:
2 tsk fintrevet, frisk ingefærrod
½ dl citronsaft
2 spsk vegetabilsk olie
3 tsk sukker
1 tsk fiskesauce
1 finthakket, udkernet, rød chili

  1. Bryd broccolien i buketter og skær stilkene i tynde skiver. Damp eller kog broccolien lysegrøn i 2 minutter. Pas på ikke at koge broccolien for meget, den skal stadig være sprød. Dryp af og stil på køl, til den er helt afkølet.
  2. Ingefærdressing: Bland alle ingredienser i en melryster og ryst godt sammen.
  3. Bland bønnespirer i broccolien og anret i en salatskål. Hæld dressingen over og bland godt. Drys med ristede sesamfrø og server.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>