Salat med agurk og myntedressing


Salat med agurk og myntedressing (6 pers.)

Reven eller skiveskåret agurk og løg i skarp myntedressing.

2 mellemstore, grønne agurker
½ salat- eller rødløg
Hovedsalatblade eller en anden type salatblade
Cherrytomater eller rød chili

Dressing:
2 spsk ris- eller hvidvinseddike
2 spsk citronsaft
1 spsk fiskesauce
2 spsk hakket, frisk mynte
2 tsk sukker
Sort peber

  1. Skræl agurkerne, halver dem på langs og skrab kernerne ud. Riv agurkerne i lange, tynde strimler eller skær dem tyndt. Skær løget i tynde skiver og bland med agurkerne i en skål.
  2. Dressing: Kom alle ingredienser i en melryster og ryst godt sammen. Hæld dressingen over agurke-løgblandingen og bland det hele godt.
  3. Anret agurkeblandingen på et leje af salatblade. Dekorer med cherrytomater eller rød chili.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>