Rød og grøn salat med jordnøddedressing


Rød og grøn salat med jordnøddedressing (6 pers.)

Hvis dressingen tilberedes i forvejen, skal jordnødderne blot tilsættes lige før serveringen, ellers bliver de bløde.

3 stilke blegselleri
1 rød peber
6 forårsløg
200 g mange tout-ærter
14 cherrytomater
Forskellige slags salat, fx spinat, julesalat, rucola, hovedsalat, radicchio

Jordnøddedressing:
1½ dl citronsaft
1½ spsk sukker
1 spsk fiskesauce
2 spsk hakket, frisk koriander
1 fed knust hvidløg
100 g hakkede jordnødder

  1. Skær alle grønsager til salaten i mindre stykker. Læg er lag salatblade på et stort serveringsfad og anret grønsagerne ovenpå.
  2. Jordnøddedressing: Ryst alle ingredienser sammen i en melryster og hæld dressingen over salaten. Server umiddelbart efter.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>