Rissalat med citron-soyadressing


Rissalat med citron-soyadressing (4 pers.)

Det er den slags frokost, som kontorfolket kan købe hos gadesælgerne i Thailand. Det er en velsmagende anvendelse af stegte rester af kød, kylling eller skaldyr.

200 g kogte, afkølede basmati- eller jasminris
250 g kogte kæmperejer uden skal
4 snittede forårsløg
125 g snittede, grønne bønner
50 g ristet, reven kokos
25 g bønnespirer

Citron-soyadressing:
1 spsk snittet, frisk citrongræs eller 1 tsk tørret citrongræs udblødt i varmt vand
1 hakket, rød chili
2 spsk lys soyasauce

  1. Bland ris, rejer, bønner, forårsløg, kokos og bønnespirer godt sammen i en skål.
  2. Dressing: Bland citrongræs, chili og soyasauce. Hæl dressingen over risblandingen og vend salaten.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>