Grøn papayasalat


Grøn papayasalat (6 pers.)

Papaya og gulerødder i lange, tynde strimler med en dressing af citron, hvidløg, chili og jordnødder.

1 lille, grøn papaya à ca. 400 g
2 gulerødder
2 hakkede, faste tomater
50 g hakkede jordnødder
Hovedsalatblade eller spinatblade, julesalat, kål
2 spsk grofthakkede, tørrede rejer

Dressing:
3 fed hakket hvidløg
¾ dl citronsaft
2 spsk fiskesauce
1 spsk brun farin
1 hakket, udkernet, rød eller grøn chili

  1. Skræl papayaen og fjern kernerne. Riv papaya og gulerødder på foodprocessorens råkostjern, så bliver strimlerne lange og tynde. Kom dem i en skål sammen med den hakkede tomat.
  2. Dressing: Bland hvidløg, citronsaft, fiskesauce, brun farin og chili sammen. Hæld dressingen over papaya-blandingen sammen med halvdelen af jordnødderne og bland grundigt.
  3. Anret salatbladene på et serveringsfad. Øs papaya-blandingen over salatbladene og drys de resterende jordnødder samt de tørrede rejer over.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>