Stegte thai ris


Stegte thai ris (8 pers.)

En fremragende risret, når man skal bespise et helt selskab. Der er nok til 8 som hovedmåltid eller 10-12 personer, hvis der også er andre retter. Opskriften lader sig nemt doble op eller halvere.

2 spsk vegetabilsk olie
4 fed knust hvidløg
400 g hakket, magert svinekød
2 hakkede, udkernede, røde eller grønne peberfrugter
4 hakkede forårsløg
4 spsk fiskesauce
4 spsk siede dåsetomater eller tomatpuré
350 g kogte kæmperejer uden skal
1½ kg kogte, langkornede ris
2 let sammenpiskede æg

  1. Varm olien op i en stor sauterpande. Tilsæt hvidløg og svinekød og steg det gyldenbrunt.
  2. Tilsæt peberfrugter, forårsløg, fiskesauce, tomatsauce, rejer og ris. Steg ved moderat varme i 3 minutter.
  3. Rør de sammenpiskede æg i og bland forsigtigt alle ingredienser sammen. Læg låg på og steg videre i 2-3 minutter, mens der røres en enkelt gang eller to.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>