Ris med basilikum og hvidløg


Ris med basilikum og hvidløg (4 pers.)

Der bruges tre slags basilikum i thailandsk madlavning. Den ene slags minder om den europæiske og bruges i thai curry-retter. Den anden er en småbladet, græsk type basilikum, der drysses over salater og supper. Den tredje slags med smalle, rødviolette blade og kraftig smag anvendes i retter med kød og fisk.
Den almindelige, dvs. den europæiske basilikum, passer til alle opskrifter.

3 spsk vegetabilsk olie
1 løg i skiver
3 fed knust hvidløg
1 rød chili i skiver
250 g hakket lammefilet
400 g kogt basmati- eller jasminris
50 g bønnespirer
50 g fast tofu i tern
2 spsk soyasauce
1 spsk fiskesauce
1 spsk citronsaft
6 hakkede forårsløg
3 spsk hakket, frisk basilikum
1 spsk hakket, frisk koriander
3 spsk hakkede jordnødder eller cashewnødder

  1. Varm olien op i en wok eller sauterpande ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg, og chili og lynsteg i 3 minutter, til løget er gyldent. Tilsæt lammekød og lynsteg i 3-4 minutter, til kødet er brunet og gennemstegt.
  2. Tilsæt ris, bønnespirer, tofu, soyasauce, fiskesauce og citronsaft til lammeblandingen og lynsteg i 2-3 minutter, til blandingen er varmet godt igennem.
  3. Tilsæt forårsløg, basilikum og koriander og vend det hele godt. Drys jordnødder eller cashewnødder over og server retten med det samme.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>