Nudler med grønsager og østerssauce


Nudler med grønsager og østerssauce (6 pers.)

Ægnudler med hvidløg, blegselleri, grøn peber, kål og jordnødder.

200 g kinesiske ægnudler
4 tørrede, kinesiske svampe
1 spsk vegetabilsk olie
3 fed hakket hvidløg
6 skalotteløg i skiver
2 stilke blegselleri i skiver
1 udkernet, grøn peber i skiver
125 g strimlet kål
3 spsk østerssauce
1 spsk fiskesauce
1 spsk brun farin
2 spsk vand
50 g hakkede jordnødder

  1. Kog ægnudlerne møre i en stor gryde kogende vand i ca. 5 minutter. Dryp godt af.
    Udblød svampene i varmt vand i 20 minutter og skær dem i tynde skiver.
  2. Varm olien op i en wok eller stor sauterpande, tilsæt hvidløg og sauter det i 1 minut.
  3. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, undtagen jordnødder og nudler, og kog op. Skru ned for blusset og lad simre i 2 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig sprøde.
  4. Rør de kogte nudler i og varm retten igennem i yderligere 1 minut, til nudlerne er gennemvarme. Drys med jordnødder.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>