Kæmperejer med basilikum og ris


Kæmperejer med basilikum og ris (4 pers.)

En lynstegt ret med ris og kæmperejer drysset med æggestrimler.

2 spsk vegetabilsk olie
1 letpisket æg
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
2 tsk rejepasta
1 hakket, stor, flået tomat
2 snittede forårsløg
2 spsk østerssauce
1 kg kogte, langkornede ris
15 friske basilikumblade
350 g kogte kæmperejer uden skal

  1. Varm 1 spsk olie op i en stor sauterpande. Tilsæt det sammenpiskede æg og steg en lille omelet 1-2 minutter på hver side. Tag mini-omeletten af panden og skær den i tynde strimler.
  2. Varm den sidste skefuld olie op i panden, tilsæt løg og hvidløg og steg i 2 minutter. Rør rejepastaen i og bland det godt.
  3. Kom de øvrige ingredienser i og steg videre i 2-3 minutter, mens der af og til røres. Server retten drysset med æggestrimler.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>