Hvidløgsris med stærk kylling


Hvidløgsris med stærk kylling (4 pers.)

Ris med hvidløgssmag og kylling i sur-sød sauce.

1 spsk vegetabilsk olie
4 fed hakket hvidløg
300 g langkornede ris
6 dl kyllingefond

Stærk kylling:
1 spsk vegetabilsk olie
1 løg i skiver
1 cm skrællet, frisk ingefærrod i skiver
250 g kyllingebrystfilet uden skind i tynde strimler
1 spsk sammenpresset, brun farin
1 spsk tamarindsauce
1 spsk fiskesauce
1¼ dl kyllingefond

  1. Hvidløgsris: Varm olien op i en stor gryde, tilsæt hvidløg og steg det i 1 minut ved moderat varme. Tilsæt risen og steg videre i 2 minutter.
  2. Rør kyllingefonden i og kog op. Skru helt ned for blusset, læg låg på og kog risen i 10 minutter. Kom risen over i et ovnfast serveringsfad med låg og hold det varmt i ovnen ved lav temperatur.
  3. Stærk kylling: Varm olien op i en gryde eller sauterpande, tilsæt løg, ingefær og kyllingestrimler og sauter i minutter, til kødet er gyldenbrunt.
  4. Rør sukker, tamarindsauce, fiskesauce og kyllingefond i og kog op. Skru ned for blusset og lad saucen simre i 4-5 minutter, til den er reduceret med ca. (der skal dog stadig være en vis portion sauce tilbage). Hæld kylling og sauce over risen og server retten.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>