Sprøde grønsager med tamarinddip


Sprøde grønsager med tamarinddip (giver 2½ dl)

Forskellige grønsager frituresteges, til de er sprøde, og serveres med en tamarind dip.

Forskellige slags friske grønsager, fx:
røde og grønne pebre, gulerødder, bønner, broccoli, blegselleri, courgette, blomkål
2 let sammenpiskede æg
Hvedemel
Vegetabilsk olie til friturestegning

Tamarinddip:
4 fed hvidløg uden skal
2 potter grofthakket koriander
2 spsk sammenpresset, brun farin
100 g jordnødder
4 spsk tamarindsauce
4 spsk vand

  1. Skær grønsagerne i 7 cm lange stykker eller i buketter. Vend grønsagsstykkerne i æg og derefter i mel. Ryst overskydende mel af.
  2. Varm olien op i en gryde. Olien er klar, når en brødterning bruner på 30 sekunder. Frituresteg grønsagsstykkerne nogle stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Dryp af på fedtsugende papir og hold dem varme i ovnen ved lav varme, mens de sidste grønsager frituresteges.
  3. Tamarinddip: Kør alle ingredienser til en næsten lind masse i foodprocessoren/blenderen. Hæld dippen i en skål og server som tilbehør til de friturestegte, sprøde grønsager.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>