Grønsags-pickles


Grønsags-pickles (6-8 pers.)

Hvide radiser har samme facon som en gulerod, og udover at være hvide er de meget lange. Er det umuligt at få fat i hvide radiser, så brug de små, røde radiser i stedet. Der skal bruges 25 røde radiser i alt.

1 lang, hvid radise
2 gulerødder
½ agurk
1 salatløg
7½ dl ris- eller hvidvinseddike
250 g sukker
1 tsk salt
2 røde chili i skiver
4 fed hakket hvidløg

  1. Skræl radisen og gulerødderne og skær dem i strimler à 5 x ½ cm.
    Skræl agurken og skær den igennem på den lange led. Tag kernerne ud og skær i skiver. Skær løget i tynde skiver.
  2. Kog eddike og sukker op under omrøring i en stor gryde ved lavt blus, til sukkeret er opløst. Kog op, tilsæt salt, hvidløg og chili og lad koge i 1 minut.
  3. Hæld grønsager og lage i steriliserede, varme glas eller i et ildfast serveringsfad.
  4. Lad grønsagerne kæle af og stil dem på køl til de skal serveres. De kan på køl holde sig i steriliserede glas i 2 uger eller 1 uge i et fad med låg.
    Server denne pickles som salat eller som tilbehør til en drink.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>