Thai kødboller med jordnøddesauce


Thai kødboller med jordnøddesauce (4 pers.)

Små kødboller i en crèmet jordnøddesauce.

500 g hakket, magert oksekød
Mel til panering
Vegetabilsk olie til stegning
2 spsk hakket, frisk koriander

Jordnøddesauce:
1 spsk Rød karrypasta
2 spsk grovkornet jordnøddesmør
1 spsk sammenpresset, brun farin
1 spsk citronsaft
3 dl kokosmælk

  1. Rul det hakkede oksekød til små kødboller og ven dem i et tyndt lag mel. Friter kødbollerne, til de er gyldenbrune og gennemstegte. Dryp af på fedtsugende papir.
  2. Jordnøddesauce: Fjern det meste af olien fra panden, men lad 1 spsk blive tilbage. Tilsæt karrypasta og steg i 1 minut.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser, undtagen koriander og kog op. Tilsæt kødbollerne og skru ned for blusset. Lad retten simre i 5 minutter, til saucen begynder at jævne. Drys koriander over retten og server.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>