Stegt, rødt svinekød


Stegt, rødt svinekød (4-6 pers.)

Retten kan spises varm med ris. Alternativt kan kødet køles af og skæres i tynde skiver, efterhånden som man skal bruge det til supper, nudelretter, omeletter etc.

750 g svinekam

Marinade:
½ tsk rød farve til fødevarer
2 spsk vand
3 fed knust hvidløg
1 spsk fiskesauce
1 spsk soyasauce
1 spsk østerssauce
1 spsk brun farin
2 cm reven, skrællet, frisk ingefærrod
½ tsk kinesiske 5-krydderier

  1. Fjern alt fedt fra svinekødet og læg kødet i et dybt fad.
  2. Marinade: Pisk alle ingredienser sammen til marinaden og hæld den over kødet. Tag gummihandsker på og gnid marinaden grundigt ind i kødet overalt. Dæk fadet til og lad stå på køl i 2-3 timer eller til følgende dag.
  3. Forvarm ovnen til 200º. Dryp marinaden af og læg stegen på en rist over en bradepande. Sæt stegen i ovnen i 10 minutter. Pensl mere marinade over kødet, skru ovnen ned til 180º og steg videre i 20-30 minutter, til stegen er gennemstegt.
  4. Tag stegen ud af ovnen og lad den trække i 10 minutter. Skær den i tynde skiver og server dem sammen med dampkogte, langkornede ris eller kom kødet i nudelretter, supper eller omeletter.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>