Spareribs med jordnøddesauce


Spareribs med jordnøddesauce (4-6 pers.)

Marinerede spareribs stegt på barbecue eller grill og serveret med en jordnøddesauce.
Vegetarer kan lave opskriften med store marksvampe i stedet for svinekød. Mariner svampene i 30 minutter og steg dem under grillen i 3-5 minutter. Server med et drys af hakket, frisk koriander og med jordnøddesauce som tilbehør.

1 kg spareribs af svinekød
2 fed knust hvidløg
2 spsk fiskesauce
2 tsk brun farin
1 fint hakket, udkernet, rød chili
2-3 spsk hakket, frisk koriander

Jordnøddesauce:
100 g jordnødder
1 spsk vegetabilsk olie
1 finthakket løg
2 dl vand
1 spsk fiskesauce
2 tsk brun farin
1 spsk citronsaft

  1. Halver spareribsene og læg dem i et dybt fad med hvidløg, fiskesauce, brun farin og chili. Bland det hele godt og stil på køl i 2-3 timer.
  2. Jordnøddesauce: Hak jordnødderne fint i foodprocessoren/blenderen.
  3. Varm olien op og steg løget i 3-4 minutter. Tilsæt jordnødder og de resterende sauce-ingredienser og kog op. Skru ned for blusset og lad simre i 3-4 minutter, til saucen begynder at tykne.
  4. Steg spareribsene på barbecue eller under grill ved moderat varme, til der er pænt brune og gennemstegte. Server dem med jordnøddesauce og et drys hakker koriander.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>