Omelet med svinekød


Omelet med svinekød (4 pers.)

En meget lækker omelet, gerne med Sød chilisauce som tilbehør.

2 spsk vegetabilsk olie
125 g hakket, frisk svinekød
2 fed hakket hvidløg
1 spsk soyasauce
1¼ dl vand
4 let sammenpiskede æg
3 hakkede forårsløg
1 potte hakket koriander med rødder

  1. Varm 1 spsk olie op i en stor pande, tilsæt svinekød og hvidløg og steg, til kødet bliver brunt og smuldrende.
  2. Tilsæt soyasauce og vand og kog op. Skru ned for blusset og lad simre, til væsken er fordampet. Tag kødet op og stil til side.
  3. Vask og tør panden og sæt den tilbage på blusset. Tilsæt den sidste skefuld olie og lad den løbe hen over panden. Hæld de sammenpiskede æg på panden.
  4. Kom svinekødet, forårsløg og koriander over æggemassen og læg låg på. Steg omeletten ved moderat varme, til æggene begynder at stivne. Fold halvdelen af omeletten over den anden halvdel og steg videre, til æggemassen i midten er stivnet, Skær omeletten ud i »lagkagestykker« ved serveringen.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>