Oksekød på leje af grønsager


Oksekød på leje af grønsager (4 pers.)

Bok choy er asiatisk grønsag med smukt hvide, sprøde stilke og grønne bladhoveder. Den minder om såkaldt Kinakål og kan købes i nogle frugt- og grøntforretninger samt i asiatiske eller orientalske fødevareforretninger.

4 tørrede, kinesiske svampe
8-10 stilke bok choy
2 spsk vegetabilsk olie
4 fed hakket hvidløg
500 g magert oksefilet i tynde skiver
4 forårsløg i 2½ cm lange stykker
2 spsk østerssauce
¾ dl vand
1 tsk sukker

  1. Udblød svampene i varmt vand i 30 minutter, dryp af og skær i tynde skiver. Skyl bok choy-kålen godt og skær i 5 cm lange stykker - også toppene.
  2. Varm 1 spsk olie op i en wok eller stor sauterpande. Tilsæt bok choy og lynsteg i 2-3 minutter, til kålen er mør, men stadig sprød. Læg kålen over på et serveringsfad og hold det varmt.
  3. Hæld evt. Væde af panden og tilsæt den sidste skefuld olie. Sauter hvidløg og oksekød, til det er brunet godt.
  4. Rør de resterende ingredienser i, herunder også svampene, og steg videre i 2 minutter. Hæld retten over bok choy og server.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>