Oksekød med grøn karrypasta


Oksekød med grøn karrypasta(4 pers.)

1 aubergine, ca. 300 g
2 løg
400 g skært oksekød
2 friske, røde chillier
2 friske, grønne chillier
2 spsk olie
2 spsk Grøn karrypasta
1 dåse kokosmælk
2 spsk Nam pla
1 tsk farin
3 cm ingefær
4 kaffir limeblade

Pynt:
Basilikumblade

  1. Skær auberginen i små terninger. Kog dem i 3 minutter i saltet vand. Afdryp.
  2. Pil løget. Skær løget i skiver og kødet i tynde strimler. Hak chillierne fint.
  3. Opvarm en wok og slyng olien rundt. Svits karrypasta ½ minut.
  4. Tilsæt oksekød. Svits det, til det er brunet (evt. ad to omgange afhængig af wok-størrelse).
  5. Rør kokosmælk, nam pla og sukker i. Kog op og tilsæt aubergine, løg, chili, ingefær og kaffirblade. Småkog i 5 minutter. Smag til med ekstra nam pla.
  6. Servér retten rygende varm, pyntet med basilikumblade. Spis jasminris og Grøn papayasalat til.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>