Oksekød med chili


Oksekød med chili (4 pers.)

Skiver af oksekød med rød peber, koriander, hvidløg og masser af chili.

2-3 udkernede, røde chili
1 løg i kvarter
3 fed hvidløg uden skal
3 spsk vegetabilsk olie
500 g tykstegsfilet i tynde skiver
1 spsk østerssauce
2 spsk fiskesauce
4 spsk vand
1 udkernet, rød peber i skiver
2 spsk hakket, frisk koriander

  1. Kør chili, løg og hvidløg til en næsten line puré i foodprocessoren/blenderen.
  2. Varm 2 spsk olie op i en wok eller stor sauterpande. Steg kødet, til det er pænt brunet (del skal muligvis gøres i flere omgange) og stil det til side.
  3. Kom den sidste skefuld olie i panden og lynsteg chilipastaen ved moderat varme i 4 minutter, til det er gyldenbrunt.
  4. Kom oksekød, østerssauce, fiskesauce, vand og rød peber i panden og steg det i yderligere 2 minutter, til kødet et stegt.
    Server retten drysset med hakket koriander.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>