Lam med mynte


Lam med mynte (4 pers.)

Lam i tynde skiver med aubergine og mynte.

1 mellemstor aubergine
1 spsk salt
2 spsk vegetabilsk olie
500 g magert lammekød i tynde skiver
2 fed hakket hvidløg
1 hakket, udkernet rød chili
2 spsk fiskesauce
1 spsk sammenpresset, brun farin
¾ dl vand
20 friske mynteblade

  1. Skær auberginen i mundrette stykker og kom dem i et dørslag. Drys med salt, bland godt og lad dem trække i 20 minutter. Skyl auberginestykkerne under koldt vand og dryp godt af.
  2. Varm olien op i en wok eller stor sauterpande. Tilsæt lam og hvidløg og steg, til det er brunet - evt. ad flere omgange. Tilsæt auberginestykker og chili og lynsteg ved moderat varme i 5 minutter.
  3. Rør fiskesauce, brun farin, vand og mynteblade i og steg i yderligere 1 minut, til auberginerne begynder at blive bløde. Bliver saucen for tyk, tilsættes mere vand.
  4. Server retten med dampkogte, langkornede ris.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>