Lam med koriander i sød sauce


Lam med koriander i sød sauce (4 pers.)

Lynstegt lam i sød sauce pyntet med friturestegt chili og koriander.

2 udkernede, røde chili
2 potter koriander
Vegetabilsk olie til friture
500 g magert lammekød i skiver
1 løg i tynde skiver
1 spsk soyasauce
50 g sammenpresset, brun farin
½ dl vand

  1. Skær chilierne groft ud. Skær korianderstilke og -rødder i 3 cm lange stykker og riv bladtoppene i duske. Varm olien op i en gryde og frituresteg chili og koriander sprøde. Dryp af på fedtsugende papir.
  2. Varm 1 spsk olie op i en wok eller stor sauterpande. Tilsæt lam og løg og sauter det, til lammekødet er brunet.
  3. Rør soyasauce, brun farin og vand i. Skru ned for blusset og lynsteg ved moderat varme i 5 minutter, til saucen får en sirupsagtig konsistens, og lammet er gennemstegt. Bliver saucen for tør, tilsættes lidt vand. Server retten med drys af friturestegt chili og koriander.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>