Grillstegte spareribs med sur-sød sauce


Grillstegte spareribs med sur-sød sauce (4-6 pers.)

Saftige spareribs tilberedt på havegrill eller i ovn ledsaget af sur-sød sauce.

1 kg spareribs af svinekød

Sur-sød sauce:
½ agurk
2 spsk vegetabilsk olie
1 hakket løg
¾ dl purerede eller siede dåsetomater
2 spsk fiskesauce
1 spsk ris- eller hvidvinseddike
2 spsk sammenpresset, brun farin
½ hakket, udkernet, rød chili

  1. Læg spareribsene i en stor gryde, dæk med vand og kog op. Skru ned for blusset og lad simre i 20 minutter. Tag gryden af blusset og lad spareribsene dryppe godt af. Opbevar kødet på køl, til det skal tilberedes på barbecue.
  2. Sur-sød sauce: Skær agurken igennem på den lange led og fjern kernerne, med en teske. Skær agurken i skiver. Varm olien op i en gryde, tilsæt løg og sauter i 3 minutter. Kom alle de øvrige sauce-ingredienser undtagen agurkeskiverne i gryden og kog op. Skru ned for blusset og lad saucen simre 1 minut. Tilsæt agurketern og kog videre yderligere 1 minut.
  3. Steg spareribsene over glødende kul på en havegrill eller under en ovngrill, til de er gyldne over det hele. Hæld saucen over kødet og server.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>