Lynstegt kylling og chili


Lynstegt kylling og chili (4 pers.)

Skal det være noget specielt, kan retten tilberedes med friske, rå kæmperejer uden skal i stedet for kylling. Er rejerne kogt på forhånd springes punkt 2 over, og rejerne vendes i sammen med forårsløg og agurk under punkt 5.

2 spsk vegetabilsk olie
1 løg i skiver
2 fed knust hvidløg
1 spsk hakket, frisk koriander
2 tsk hakket, rød chili
4 kyllingebryster i tynde skiver uden skind og ben
125 g små champignon i skiver
400 g basmati- eller jasminris
1 l kyllingefond
4 hakkede forårsløg
1 lille agurk i skiver
1 spsk fiskesauce

  1. Varm olien op i en gryde ved medium varme. Tilsæt løg, hvidløg, koriander og chili og lynsteg i 2-3 minutter, til løget er gyldent og mørt.
  2. Tilsæt kylling til løgblandingen og lynsteg i 2-3 minutter, til kødet er brunet og gennemstegt.
  3. Rør champignon i og steg videre i 1 minut. Tag kyllingeblandingen op af gryden og stil til side.
  4. Rør risen i sammen gryde og sauter ved medium varme i 2 minutter. Hæld kyllingefonden i og kog op. Skru ned for blusset, læg låg på gryden og lad retten simre i 15 minutter. Tag gryden af blusset og lad den stå med låg i 5 minutter.
  5. Kom kyllingeblandingen, forårsløg, agurk og fiskesauce ned til risen og bland alle ingredienser omhyggeligt. Sæt gryden tilbage på blusset ved lav varme i 3- 4 minutter, mens der af og til røres, til retten er varmet godt igennem.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>