Grillet hvidløgskylling


Grillet hvidløgskylling (4 pers.)

Opskriftens marinade er også velegnet til vagtler. Sød chilisauce kan købes på flaske i asiatiske fødevareforretninger og visse supermarkeder.

1 kg kylling delt i over- og underlår og halverede bryster

Marinade:
6 fed knust hvidløg
½ dl citronsaft
2 spsk sød Thai chilisauce
1 potte hakket koriander
1 spsk brun farin
2 tsk soyasauce

  1. Rens kyllingestykkerne og dup dem tørre. Læg dem på et stort fad.
  2. Marinade: Bland alle ingredienser sammen i en skål. Hæld marinaden over kyllingestykkerne og vend dem godt, så alt kød er grundigt smurt ind i marinaden. Dæk fadet og stil det på køl i 2-3 timer.
  3. Grillsteg kyllingestykkerne over glødende kul, til de er gyldenbrune og gennemstegte. Alternativt kan stykkerne grilles under en varm ovngrill.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>