Thai kæmperejer med hvidløg


Thai kæmperejer med hvidløg (4 pers.)

Kæmperejer i en velsmagende sauce med hvidløg og koriander.

6 fed knust hvidløg
6 spsk hakket, frisk koriander
3 spsk vegetabilsk olie
500 g store, rå kæmperejer uden skal, men med hale
1¾ dl vand
½ dl fiskesauce
1 spsk sukker
Friskkværnet, sort peber

  1. Kør hvidløg, koriander og 2 spsk olie sammen til en lind masse i foodprocessoren/blenderen.
  2. Varm den resterende olie op i en stor wok eller stegepande. Tilsæt hvidløgsblandingen og lynsteg i 2 minutter. Kom rejerne i og lynsteg dem, mens de vendes rundt i hvidløgsmassen. Tilsæt vand, fiskesauce, sukke og sort peber efter smag og lynsteg, til rejerne er færdige.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>