Muslinger med ingefær og bambusskud


Muslinger med ingefær og bambusskud (4 pers.)

Muslinger med bambusskud, forårsløg, citrongræs og chili.

1½ kg muslinger i skal
200 g bambusskud fra dåse
1 spsk vegetabilsk olie
6 snittede forårsløg
4 cm fintstrimlet, skrællet, frisk ingefærrod
3 stilke snittet citrongræs
3 tørrede kaffir limeblade
1 fintsnittet, udkernet, rød chili
3 spsk fiskesauce
2½ dl vand

  1. Skrub muslingerne grundigt og fjern sand og skæg. Dryp bambusskudene af, skyl dem og skær dem i strimler.
  2. Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt forårsløg, ingefær, citrongræs, kaffir limeblade og chili og sauter det i 2 minutter.
  3. Tilsæt muslinger, bambusskud, fiskesauce og vand og læg låg på gryden. Kog op, skru ned for blusset og lad simre i 15 minutter. De muslinger, der ikke har åbnet sig, skal kasseres.
    Server retten i skåle, så suppen kan nydes, efter muslingerne er spist.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>