Kæmperejer i kokosmælk


Kæmperejer i kokosmælk (4 pers.)

Kæmperejer i en krydret kokosmælksauce.

500 g rå kæmperejer
1 spsk vegetabilsk olie
1 hakket løg
1 hakket, udkernet, rød chili
1 tsk majsmel
2½ dl kokosmælk
2 stilke fintsnittet citrongræs
4 tørrede kaffir limeblade
1 spsk fiskesauce
50 g snittede, grønne bønner

  1. Tag skallen af rejerne og fjern tarmen. Varm olien op i en gryde. Tilsæt løg og chili og sauter det i 2 minutter.
  2. Pisk majsmel og kokosmælk sammen til en lind blanding og kom den i gryden sammen med citrongræs, kaffir limeblade og fiskesauce. Kog under omrøring til saucen koger og begynder at jævnes. Skru ned for blusset og kog videre i 2 minutter.
  3. Bland rejer og bønner i saucen og kog videre i 2-3 minutter, så rejerne lige netop er kogt igennem. Fjern kaffir limebladene og server retten med dampkogte, langkornede ris.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>