Grøn karrypasta med fisk


Grøn karrypasta med fisk (4 pers.)

Frisk basilikum kan anvendes i stedet for tørret. Der skal bruges 8 blade, og de skal være hele.

500 g lyse fiskefileter
1 spsk vegetabilsk olie
2 spsk Grøn karrypasta
½ tsk tørrede basilikumblade
3 tørrede kaffir limeblade
2½ dk kokosmælk
2 spsk fiskesauce
2 strimler citronskal á 5 cm
1 spsk sammenpresset, brun farin

  1. Fjern evt. skind og ben fra fiskefileterne og skær fiskekødet i store, mundrette bidder.
  2. Varm olien op i en gryde, tilsæt karrypasta, basilikum, kaffir limeblade og sauter det i 3 minutter under omrøring. Rør kokosmælk, fiskesauce, citronskal og brunt sukker i og kog op. Skru ned for blusset og lad retten simre i 4 minutter.
  3. Tilsæt fiskestykkerne og lad retten simre uden låg i 4-5 minutter, til fisken er færdig.
  4. Fjern kaffir limeblade og server retten med dampkogte, langkornede ris.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>