Fiskefrikadeller med koriander-chutney


Fiskefrikadeller med koriander-chutney (16 stk.)

Fiskefrikadellerne kan tilberedes dagen før og opbevares tildækket på køl.
Chutneyen kan også tilberedes dagen før og opbevares i en lufttæt beholder på køl.

500 g benfrit, fast, lyst fiskekød uden skind
3 hakkede forårsløg
1 let sammenpisket æg
2 spsk mel
2 hakkede, udkernede, røde chili
½ tsk spidskommenfrø
2 tsk reven, frisk ingefærrod
Vegetabilsk olie til stegning

Koriander-chutney:
1 potte frisk koriander
4 hakkede forårsløg
1 spsk reven, frisk ingefærrod
1 fed knust hvidløg
2 spsk lime- eller citronsaft
1 spsk vegetabilsk olie

  1. Hak fisken fint i en foodprocessor/blender. Tilsæt forårsløg, æg, mel, chili, spidskommenfrø og ingefær og kør det til en stiv, fast fars.
  2. Form fiskefrikadeller á 2 spsk fars hver. Læg dem på et fad og dæk med film.
  3. Varm olien op i en pande ved medium varme og steg fiskefrikadellerne nogle stykker ad gangen i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegt.
  4. Koriander-chutney: Kør korianderstilke og -blade, forårsløg, ingefær, hvidløg, lime- eller citronsaft og olie til en lind masse i en foodprocessor/blender.
    Server chutneyen til fiskefrikadellerne.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>