Dampet krabbekød


Dampet krabbekød (4 pers.)

I stedet for at bruge små, ovnfaste ramekin-skåle, kan retten tilberedes i rengjorte, tørrede krabbeskaller.

2 fed hvidløg
6 kviste finthakket, frisk koriander
180 g kogt krabbekød
125 g finthakket svinekød
1 æg
2 spsk fiskesauce
1 spsk lys soyasauce
½ tsk sukke
Friskkværnet, sort peber
1 fintstrimlet, udkernet, rød chili
Nogle få, friske korianderblade

  1. Stød hvidløg og koriander sammen til en pasta i en morter. Bland de øvrige ingredienser undtagen chili og korianderblade i.
  2. Smør 4 ramekin-skåle med lidt olie og stil dem i en dampkoger. Fordel krabbefarsen i skålene og dekorer med chilistrimlerne på toppen. Damp i 15 minutter, til farsen er fast.
    Server retten drysset med korianderblade.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>