Alt godt fra havet med chili og basilikum


Alt godt fra havet med chili og basilikum (4 pers.)

En lækker blanding af muslinger, blæksprutter og kæmperejer med hvidløg, basilikum, fiskesauce, soyasauce og chili.

16 muslinger i skal
250 g rensede blæksprutter
1 spsk vegetabilsk olie
2 fed hakket hvidløg
6 snittede forårsløg
20 friske basilikumblade
2 spsk fiskesauce
1 spsk soyasauce
1 hakket, udkernet, rød eller grøn chili
1 spsk brun farin
200 g rå kæmperejer uden skal

  1. Rens muslingerne og fjern skæg og sand. Rids blæksprutterne på kryds og tværs og skær dem i stykker á 2 x 3 cm.
  2. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt hvidløg og forårsløg og steg det i 1 minut. Tilsæt de resterende ingredienser undtagen blæksprutter og rejer og sauter under låg i 6 minutter. De muslinger, der ikke har åbnet sig, skal kasseres.
  3. Bland blæksprutter og rejer og steg videre i 3-4 minutter, til rejer og blæksprutter er færdige. Server retten øjeblikkeligt.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>