Krydret reje-citrongræssuppe


Krydret reje-citrongræssuppe

(4 pers.)
En hurtiglavet, citronduftende suppe med kæmperejer.

1 l vand
4 forårsløg i skiver
2 cm hakket, skrællet, frisk ingefærrod
2 stilke fintsnittet citrongræs
2 tørrede kaffir limeblade
2 fed hakket hvidløg
1 udkernet, rød chili
2 spsk fiskesauce
200 g rå kæmperejer uden skal
1 spsk citronsaft

  1. Læg alle ingredienser bortset fra rejer og citronsaft i en stor gryde og kog op. Skru ned for blusset, læg låg på gryden og lad simre i 15 minutter.
  2. Tilsæt rejer og citronsaft og kog videre i 3 minutter, til rejerne lige netop er kogt. Hvis rejerne koges for længe, bliver de seje!
    Fjern den hele chili og kaffir limebladene inden servering.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>