Klar svampe-majssuppe


Klar svampe-majssuppe (4 pers.)

En klar, velsmagende suppe med masse af majs, champignon, svinekød og krydderurter.

4 tørrede, kinesiske svampe
425 g minimajs fra dåse
1 spsk vegetabilsk olie
2 fed knust hvidløg
½ tsk stødt, sort peber
1 potte hakket koriander med rødder
1 hakket løg
200 g hakket, magert svinekød
1 l vand
2 spsk fiskesauce
1 spsk hakket, frisk basilikum

  1. Udblød de tørrede svampe i kogende vand i 30 minutter. Dryp af og skær dem i skiver. Dryp minimajsene af, skyl dem godt og skær dem i mundrette stykker.
  2. Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt hvidløg, sort peber, koriander og løg og sauter der i 2 minutter. Tilsæt hakket svinekød og steg videre, til kødet er gyldenbrunt.
  3. Tilsæt vand, fiskesauce, minimajs og svampe og kog op. Skru ned for blusset, læg låg på gryden og lad simre i 10 minutter . Server suppen varm drysset med hakkede basilikum.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>