Karrysuppe med fisk


Karrysuppe med fisk (4 pers.)

Rejepastaen kan udelades, men så får man naturligvis ikke den specielle smag, der virkelig giver suppen det ekstra pift.

250 g lyse fiskefileter
1 spsk vegetabilsk olie
1 spsk Grøn karrypasta
½ tsk stødt gurkemeje
100 g langkornede ris
2 stilke snittet blegselleri
2 tørrede kaffir limeblade
4 forårsløg i skiver
1 l vand
2 spsk fiskesauce
½ tsk rejepasta (kan udelades)

  1. Fjern evt. skind og ben fra fiskefileterne og skær fisken i mundrette stykker.
  2. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt Grøn karrypasta og gurkemeje og sauter i 2 minutter.
  3. Bland de øvrige ingredienser i, undtagen fisken, og kog op. Skru ned for blusset og lad simre under låg i 8 minutter.
  4. Tilsæt fisken og kog videre i endnu 4 minutter, til fisken er færdig. Fjern kaffir limeblade og server suppen øjeblikkeligt. Risen suger for meget væde op, hvis suppen får lov til at stå og trække.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>