Thai forårsruller


Thai forårsruller (16 stk.)

Små, sprøde, friturestegte forårsruller fyldt med kylling, rejer og bønnespirer.

100 g finthakket kyllingebrystfilet
50 g finthakkede, rå rejer uden skal
1 reven gulerod
100 g bønnespirer
2 forårsløg i skiver
1 cm finthakket, skrællet, frisk ingefærrod
2 tsk soyasauce
2 tsk fiskesauce
2 tsk majsmel
2 spsk vand
16 firkanter á 12 cm forårsrulle- eller wontondej
Vegetabilsk olie til friturestegning

  1. Bland kyllingkød, rejer, gulerod, bønnespirer, forårsløg, ingefær, soya- og fiskesauce i en skål.
  2. Pisk majsmel og vand sammen til en lind dej. Læg 2 tsk fyld på hvert stykke dej i det ene hjørne. Fold snippen over fyldet og fold venstre og højre hjørnesnip ind mod midten, rul rullen sammen, så den ligner en cigar. Pensl kanterne på det fjerde hjørne med majsmelblandingen, så rullen »limes« godt sammen.
  3. Varm olien op i en wok eller dyp sauterpande. Når en brødterning bruner på 40 sekunder, er olien klar til fritering. Frituresteg forårsrullerne ved middelvarme, til de er gyldenbrune på alle sider. Dryp af på køkkenrulle. Server forårsrullerne ledsaget af Sød chilisauce.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>