Søde chilisække


Søde chilisække (24 stk.)

De små sække kan forberedes dagen før og opbevares tildækket på køl, til de skal bruges. Først da skal de frituresteges.
Man kan købe frossen forårsrulle- eller wontondej i asiatiske eller orientalske fødevarebutikker og i visse større supermarkeder.

200 g hakket, frisk svinekød
4 hakkede forårsløg
1 reven gulerod
2 spsk soyasauce
3 spsk grov jordnøddesmør
24 stk. forårsrulle- eller wontondej á 12 x 12 cm
Vegetabilsk olie til friturestegning

  1. Varm en slip-let pande op ved høj varme, tilsæt svinekød og brun det i 5 minutter.
  2. Tilsæt forårsløg, gulerod, soyasauce og jordnøddesmør og steg under omrøring 2 minutter til. Tag panden af blusset og stil til side, til kødet er fuldstændigt afkølet.
  3. Læg skefulde af fyldet midt på hvert stykke dej, saml hjørnerne og sno dem til små sække.
  4. Varm olien op i en stor sauterpande. Når en brødterning bruner på 40 sekunder, er olien klar. Frituresteg de små sække gyldne nogle få stykker ad gangen i 3-4 minutter. Dryp af og server med Sød chilisauce.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>