Svigersøn-æg


Svigersøn-æg (6 pers.)

Hårdkogte, friturestegte æg dækket med en stærk, sød løgkompot.

6 æg
1 lille løg i tynde ringe
3 spsk fiskesauce
1½ spsk brun farin eller palmesukker
½ tsk chilipulver
Vegetabilsk olie til friturestegning

  1. Kog æggene hårde i 6 minutter. Skyl dem godt i koldt vand og pil dem.
  2. Varm olien op i en wok eller dyp sauterpande. Når en brødterning bliver gylden på 40 sekunder, er olien klar. Sænk æggene ned i den varme olie på en hulske og friter dem gyldenbrune.
  3. Tag æggene op af olien og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Skær æggene igennem på langs og læg dem på et serveringsfad.
  4. Varm 2 spsk olie op i en lille pande og steg løgringene sprøde og brune. Tag løgringene op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Skru ned for blusset og kom fiskesauce, sukker og chili i panden. Rør til sukkeret er opløst. Steg videre et øjeblik, kom så løget tilbage, varm igennem i et pat sekunder, hæld kompotten over de halverede æg og server retten.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>