Rejesatay


Rejesatay (8 pres.)

Saucen kan tilberedes dagen før og opbevares i en lufttæt beholder på køl. Inden den serveres, varmes den op under omrøring ved lav varme. Alternativt kan saucen genopvarmes i mikroovn.

1 kg store, ukogte kæmperejer med hale, men uden skal

Sataysaucen:
2 tsk vegetabilsk olie
1 hakket, lille løg
3 tsk stødt spidskommen
250 g grov jordnøddesmør
2½ dl kyllingefond
3 spsk soyasauce

  1. Sæt rejerne på 8 spyd.
  2. Sataysaucen: Varm olien op i en gryde, tilsæt løg og spidskommen og steg under omrøring i 3 minutter, til løget er blødt.
  3. Tilsæt jordnøddesmør, fond og soyasauce og kog videre ved middelvarme under omrøring i 5 minutter, til saucen begynder at koge og tykne.
  4. Pensl rejerne med saucen og steg dem under en forvarmet, meget varm grill i 2 minutter på hver side, til rejerne skifter farve og er gennemstegte.
    Dyp rejerne med den tiloversblevne sauce ved serveringen.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>