Oksekødsposer med jordnødder


Oksekødsposer med jordnødder (24 stk.)

Små pakker med oksekød, kartoffel, koriander, jordnødder og chili, der steges sprøde og gyldne.

1 spsk vegetabilsk olie
1 hakket løg
1 fed knust hvidløg
250 g friskhakket oksekød
1 middelstor, finthakket, skrællet kartoffel
1 potte hakket koriander med rødder
½ finthakket, udkernet, rød chili
30 g hakkede jordnødder
2 tsk sukker
1 spsk fiskesauce
24 stk. forårsrulledej
Vegetabilsk olie til friturestegning

  1. Varm 1 spsk olie op i en sauterpande og steg løg og hvidløg i 2 minutter, tilsæt det hakkede kød og brun det.
  2. Bland kartoffel, koriander, chili, jordnødder, sukker og fiskesauce i. Skru ned for blusset og læg låg på. Lad retten simre 15-20 minutter, til kartoflen er mør.
  3. Skær forårsrulledejen ud i cirkler med en diameter på 18 cm. Læg 1 spsk fyld på midten og saml kanterne til små poser. Bind sammen med hvid bomuldssnor.
  4. Varm olien op i en wok eller frituregryde. Når en brødterning bruner på 40 sekunder, er olien klar til brug. Frituresteg de små poser gyldenbrune og dryp af på fedtsugende papir. Fjern snoren. Server poserne med Sød chilisauce.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>