Ananas og appelsin med svinekød


Ananas og appelsin med svinekød (4-6 pers.)

Friske appelsin- og ananasstykker med en blanding af svinekød, løg og jordnødder på toppen. I Thailand kaldes serveringen for »galoperende heste«.

1 spsk olie
250 g magert, hakket svinekød
4 hakkede forårsløg
1 fed knust hvidløg
2 spsk let sammenpresset, brun farin
1 potte hakket koriander med rødder
1 spsk fiskesauce
¼ tsk stødt, sort peber
30 g finthakkede jordnødder
Friske ananasskiver og friske appelsiner

  1. Varm olien op i en sauterpande, tilsæt svinekød, forårsløg og hvidløg og sauter i ca. 4 minutter, til kødet har ændret farve.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen jordnødderne og frugten og steg videre, til svinekødet er godt brunet, og blandingen ser lidt smuldret ud. Tag panden af blusset, vend jordnødderne i og køl af.
  3. Skær ananasskiverne i mundrette stykker. Skræl appelsinerne og skær dem i tykke skiver. Anret frugten på et serveringsfad. Læg en skefuld af kødblandingen på hvert stykke frugt og server.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>