Sød chilisauce


Sød chilisauce (giver 1¾ DL)

Saucens styrke afhænger af de anvendte chiliers styrke. Ved at bruge færre og mindre stærke chili, fås en mildere sauce.

12 små, røde chili uden stilke
4 fed hvidløg uden skal
2½ dl ris- eller hvidvinseddike
125 g sukker
1 tsk salt

  1. Hak chili og hvidløg groft. Kom alle ingredienser i en lille gryde, kog op, skru ned for blusset og lad simre til en sirupsagtig konsistens i 10-15 minutter.
  2. Kør ingredienserne i en foodprocessor eller blender, til chilierne er finthakkede. Server saucen varm.
  3. Saucen kan holde sig på køl i op til 1 måned, når den opbevares i et steriliseret glas.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>